Kövess minket!
  
     

A cukorbetegek étrendje és táplálkozása

A cukorbetegek étrendje és táplálkozása
2014, április 2.

A cukorbetegeknek az egyik legfontosabb dolog a megfelelő étrend kialakítása és ételek fogyasztása.

A dietetikus szakember minden szükséges dolgot elmond a táplálkozásról a cukorbetegek számára, így elsősorban tőle kell tanácsot kérni. Sajnos bizonyos ételektől és italoktól tartózkodni kell, de így is bőséges választék marad, ha finom ételeket szeretnének enni. Egyes ételeket és összetevőket helyettesíthetnek is, természetesen a cukor helyett általában édesítőszereket használnak, ilyen például a tabletta vagy bizonyos porok.

A húsfélékből ehetnek a cukorbetegek a sovány marhahústól kezdődően a tőkehalon át, egészen sonkáig és a pisztrángig is. A zsiradékok esetén helyettesítő étel lehet a dió, a mandula, a földimogyoró, a margarin és az olaj is. Ha pékipari termékeket szeret fogyasztani, akkor a legjobb választás a teljes kiőrlésű kenyér és a keksz. Ha azonban a beteg vegetáriánus és inkább a zöldségek felé húz, akkor ehet főtt kukoricát, nyers rizst, spenótot, zellert és uborkát.

Szerencsére az interneten mára rengeteg oldalon találhatnak nagyszerű recepteket a cukorbetegek is.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
cukorbetegétrend1
Mit együnk, ha cukorbetegek vagyunk?

A cukorbetegeknek ki kell alakítaniuk speciális étrendjüket és folyamatosan oda kell figyelniük rá, hogy ennek megfelelően táplálkozzanak. Nézzük csak, hogy...

Close