Kövess minket!
  
     

A cukorbetegség hatékony kezelése és megelőzése

A cukorbetegség hatékony kezelése és megelőzése
2014, szeptember 1.

Napjainkban a civilizációs és életmódbeli problémák következében nagy tömegeket érintő betegségek alakultak ki, melyek szinte már népbetegségnek tekinthetőek, köztük az egyik legsúlyosabb problémát jelentő egészségügyi probléma a cukorbetegség. A diabétesznek különböző típusai figyelhetőek meg az érintettek körében, melyek más-más okból alakulnak ki: felnőtt és idősebb korban kialakuló típus, és az elsősorban fiatal korban kialakuló típus, melynek ritkán van előzménye a felmenők között, azonban minden esetben kiemelten fontos szerepet tölt be a megelőzés és a hatékony kezelés.

A cukorbetegség

A cukor elsődleges és legfontosabb energiaforrása sejtjeinknek, amely egy része a bevitt táplálékból, más része pedig a máj által előállított egyéb anyagokból származik, azonban, hogy sejtjeinkhez eljusson a megfelelő mennyiségű glükóz a vérből, inzulinra van szükség. Az inzulin a hasnyálmirigy által termelt anyag, amely a vércukorszint csökkentéséért felel, valamint a normál állapot fenntartása érdekében, amennyiben nincs lehetőség cukorbevitelre, a májból szabadul fel a szükséges mennyiség és az így végbemenő folyamatoknak köszönhetően alakul ki szervezetünk egyensúlya.

A cukorbetegség során ez a folyamat felborul, zavar keletkezik, amely leggyakrabban kétféle módon történhet:

  • 1-es típusú cukorbetegség: A hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint.
  • 2-es típusú cukorbetegség: A sejtek rezisztenssé válnak a cukorbejuttató hatással szemben.

Korunk egyik kiemelten fontos egészségügyi feladata, hogy a különböző betegségeket, köztük a népbetegségeket hatékonyan megelőzzük, valamint kezeljük a már meglévő problémákat, amely a cukorbetegség esetében már fiatal korban elengedhetetlen. A kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres és aktív testmozgás szerves részét képezik az egészségmegőrzésnek és az egészségtudatos életmódnak, valamint manapság egyre szélesebb körben elterjedtek és hatékonynak bizonyulnak a minőségi étrend-kiegészítők. Az innovatív étrend-kiegészítők megbízható megoldást jelentenek a szervezet anyagcsere folyamatai során, és a cukorszint fenntartásában, valamint a betegséggel járó tünetek és szövődmények kezelésében, megelőzésében.

Válassza a minőséget!

A Vitálvár Kft. széles termékkínálatában megtalálhatóak a cukorbetegség megelőzésére és kezelésére alkalmas minőségi és hatékony étrend-kiegészítők, melyekről bővebb tájékoztatásért látogasson el a www.vitalvar.hu weboldalra, keressen minket a 061/ 237 0742-es telefonszámon, valamint az info@vitalvar.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
cukorbetegségtünetei2
Figyelmeztető jelek és tünetek

A cukorbetegséggel küszködők egyes- és kettes típusba sorolhatóak. Mindkét típusnak más-más tünetei vannak, így élesen elválaszthatóak egymástól. A vérből tudják...

Close