Kövess minket!
  
     

Figyelmeztető jelek és tünetek

Figyelmeztető jelek és tünetek
2014, április 2.

A cukorbetegséggel küszködők egyes- és kettes típusba sorolhatóak. Mindkét típusnak más-más tünetei vannak, így élesen elválaszthatóak egymástól.

A vérből tudják megállapítani a magas vércukorszintet, valamint vizeletvizsgálattal is kiderül, ha valaki cukorbeteg: túl sok a cukor a vizeletében és súlyosabb esetekben megjelenik az aceton is. Egy másik figyelmeztető jel lehet, ha sok mozgást követően elszédülünk vagy homályosan látunk, leeshet a vércukorszintünk. Az első típusba tartozó cukorbetegek tüneteinek jellegzetességei egyből feltűnhetnek.

Minél fiatalabb az illető, annál gyorsabban terjednek az első jelek, ilyen lehet például a folytonos szomjúság vagy a fogyás. A klinikai tünetek napok alatt is kialakulhatnak náluk, míg a felnőtteknél, idősebbeknél hónapok alatt fejlődnek csak ki. Ezzel szemben a 2-es típusú cukorbetegségbe tartozó emberek életének jó része tünetszegényen zajlik és évtizedeken keresztül is fennállhat anélkül, hogy megállapítanák a betegséget. Volt már rá példa, hogy csak a kezdetet követően húsz-harminc évvel később fedezték fel a cukorbetegséget! Az egyik tünete a testen lévő bizonyos területek – hónalj vagy emlő alatti rész – gombásodása és folyamatos viszketése. A betegek sebei is nehezen gyógyulnak be.

Ne feledjük: ha nem is érzékeljük a jeleket, akkor is érdemes kivizsgáltatnunk magunkat szakemberrel!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
cukorbetegségtünetei1
A tünetekről pár szóban

Ahány cukorbeteg, annyi tünet! A betegeknél külön-külön, de akár egyszerre is jelentkezhet három-négy tünet. Nézzük, melyek lehetnek ezek, hogyan gyaníthatjuk,...

Close