Kövess minket!
  
     

Hogyan kezeljük a 2-es típust?

Hogyan kezeljük a 2-es típust?
2014, április 2.

A 2-es típusba tartozó cukorbetegek teljesen más eljárást alkalmaznak a betegség kezelésére, mint akik az első típusba tartoznak.

Az orvosok és szakemberek általában felállítanak a betegeknek egy megfelelő, szigorú diétás étrendet, hogy rendeződjön szervezetük szénhidrát anyagcseréje, amitől elérik a normális állapotot. Ezen kívül szükséges a napi rendszeres testmozgás is, a fizikai aktivitás fenntartása. Sajnos előfordul, hogy ez sem elég és ilyenkor máshoz kell folyamodniuk, ami nem más, mint a gyógyszeres kezelés. Ez történhet úgy, hogy szájon át juttatják szervezetükbe a vércukorcsökkentő gyógyszereket, természetesen csap- vagy szódavízzel. Ha azonban ez sem elég, akkor az első típusú betegekhez hasonlóan kell alkalmazniuk az inzulin terápiát. Amennyiben nem veszik észre időben, hogy az illető cukorbeteg – mert a 2-es típusnál ritka, hogy aktívan mutatkoznának ennek jelei – akkor szövődmények alakulhatnak ki.

Fontos a rendszeres szűrés és a megelőzés, főként azok körében, akik már átlépték a negyven-ötvenéves kort!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
cukorbetegségkezelése1
Kezeljük a betegséget!

A cukorbetegség kezelésére számtalan variáció lehetséges.  Vegyük most ezeket górcső alá, ezen belül is azokat, amiket az 1-es típusú betegek...

Close