Kövess minket!
  
     

Kezeljük a betegséget!

Kezeljük a betegséget!
2014, április 2.

A cukorbetegség kezelésére számtalan variáció lehetséges.  Vegyük most ezeket górcső alá, ezen belül is azokat, amiket az 1-es típusú betegek szoktak alkalmazni!

Az első és legfontosabb az inzulin terápia megkezdésével párhuzamosan a megfelelő diéta (szénhidrátmennyiség) felállítása és beállítása.  A cukorbetegség esetén a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, ezért ezt kell pótolni, hogy a vércukor ismét normális legyen. Ha ez nem sikerül, akkor akár még az eszméletünket is elveszthetjük, ezért nagyon vigyázzunk az előírtak betartására. Természetesen kilengések mindig vannak, hiszen akár egy nátha is felboríthatja a jól beállított vércukrokat, ilyen például az idegeskedés, a stressz, a nőknél pedig a menstruáció is.  Ezért kell naponta többször megmérni a cukorszintet, és ha magasabb, mint amennyinek lennie kellene, akkor az inzulinnal szükséges korrigálni.

A másik lehetőség, amikor túl sok az inzulin, vagy sok mozgást követően leesik a vércukorszint. Ilyenkor azonnal szőlőcukrot kell bevenni – általában két-három szemet-, ami gyorsan hat, ezután pedig körülbelül tizenöt gramm szénhidrátot kell fogyasztani, hogy ne essen le újra a vércukor. Ez lehet egy pohár tej kiflivel vagy pár szem keksz, szinte bármi, amink van szénhidráttartalma.

A cukorbetegeknek mindig ügyelniük kell életmódjukra, de együtt lehet élni a betegséggel és annak mindennapos kezelésével.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
cukorbetegség2
A cukorbetegségről

Étkezés után, ahogy a vércukorszint emelkedni kezd, a szervezet arra kezd törekedni, hogy ezt a szintet csökkentse. Ha ebben a...

Close