Kövess minket!
  
     

Mi is az a cukorbetegség?

Mi is az a cukorbetegség?
2014, április 2.

A cukorbetegség, azaz a diabetes mellitus, a 2000-es évektől kezdődően már népbetegségnek számít. A felmérések szerint körülbelül százhetven millió cukorbeteget vettek nyilvántartásba. Az orvosok szerint húsz-harminc év múlva ez a szám akár meg is duplázódhat. A cukorbetegség a szénhidrát anyagcsere károsodását jelenti. Míg egyes betegeknél meg tudják állapítani a kialakulását –a legtöbbször genetikára lehet visszavezetni, valamint a környezeti tényezőkre-, más esetekben ismeretlen a cukorbetegség oka.
Alapvetően két nagy típusa van:

Az egyes típusú, azaz az inzulinfüggő, tehát inzulin hiányáról beszélhetünk

A másik típus nem inzulinfüggő, ezek a betegek gyógyszereket kapnak. A betegek kilencven százaléka ebbe a típusba tartozik, ilyen például a terhességi cukorbetegség is, ami a magzatot vagy babát veszélyezteti, ám a szülés után elmúlik.

Az első tünetek nincsenek korhoz kötve és jelentkezhetnek külön-külön, de akár egyszerre is.
Sajnos orvosaink nem ismernek olyan módszert, ami biztosan megelőzhetné a cukorbetegség kialakulását. Módszerek vannak, de nem működnek száz százalékosan.

Reméljük, a szakemberek hamarosan rájönnek, hogyan oldhatnák meg ezt a világméretű problémát!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
cukorbetegétrend2
A cukorbetegek étrendje és táplálkozása

A cukorbetegeknek az egyik legfontosabb dolog a megfelelő étrend kialakítása és ételek fogyasztása. A dietetikus szakember minden szükséges dolgot elmond...

Close