Kövess minket!
  
     

Mit együnk, ha cukorbetegek vagyunk?

Mit együnk, ha cukorbetegek vagyunk?
2014, április 2.

A cukorbetegeknek ki kell alakítaniuk speciális étrendjüket és folyamatosan oda kell figyelniük rá, hogy ennek megfelelően táplálkozzanak. Nézzük csak, hogy milyen napunk lenne étkezés szempontjából, ha cukorbetegek lennénk mi magunk is!

Reggel hét-nyolc óra környékén beadjuk a megfelelő, hosszú hatású inzulint, ami körülbelül tizenkét órán át normál szinten tartja a cukrot. Ezek után az egységtől és inzulin beadásától függően kell táplálkoznunk. Reggelire egy darab zsemle egy pohár tejjel elegendő lesz, a többi sajt, felvágott kis zöldség már szinte jelentéktelen a szénhidrátokat tekintve, de jó, ha fogyasztunk ilyeneket is.

Egyes embereknek szükséges a tízórai is, de nem minden cukorbeteg esetében szükséges azt is ennie, így ugorjunk át az ebédre! Számos étel közül választhatnak a betegek, köztük van a diabetikus palacsinta, a káposztástészta vagy például a burgonyaleves. Ha érezzük, hogy alacsonyabb a vércukrunk, akkor desszertként fogyaszthatunk gyümölcsöt is.

 Estefelé megvacsorázunk, ami hasonló étkekből állhat, mint a reggelink – esetleg eszünk utána joghurtot is – és be kell adnunk lefekvés előtt az újabb hosszúhatású inzulint, ami egészen reggelig kitart, éjszaka nem szalad fel a vércukrunk.

Bár nem ehetünk akármit, szerencsére cukorbetegként sem maradunk ki a jó ízekből és finom ételekből!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube